Să vestim Evanghelia!1(De ce?)

Ce este Evanghelia?

Evanghelia este vestea bună că Domnul Isus a murit pentru păcatele noastre și a înviat. El este singurul care poate să ne ierte de păcatul nostru și să ne împace cu Dumnezeu. Prin Domnul Isus putem fi mântuiți și prin El putem primi darul vieții veșnice. Evanghelia este vestea bună pentru cei păcătoși prin care pot găsi salvarea  din păcat. Evanghelia este Domnul Isus, singurul care a biruit moartea și poate aduce eliberare din păcat.Să vestești Evanghelia înseamnă să Îl mărturisești pe Domnul Isus și lucrarea Sa.

De ce să vestim Evanghelia?

În primul rând pentru că este o poruncă. „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” Marcu 16:15 Porunca Domnului Isus pentru fiecare copil al Său este să vestească Evanghelia. Domnul Isus a spus că dacă Îl iubim, vom păzi poruncile Lui.  Dacă ești copilul Său, El cere de la tine să le spui și altora despre El și despre ce a făcut EL în viața ta. Aceasta este porunca Lui și trebuie împlinită.

În al doilea rând, este datoria noastră să fim sare și lumină pe acest pământ. ”Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.  Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.  Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” Matei 5:13-16 Noi suntem sare pentru acest pământ și trebuie să ducem gust acestei lumi, vestind Evanghelia. Dar dacă sarea își pierde gustul, va fi aruncată. Domnul Isus ia în serios acest lucru, dacă noi ne pierdem gustul, atunci vom fi lepădați. Nu stiu exact la ce se referă, dar responsabilitatea noastră este să fim sare și să spunem vestea bună și altora.  Este trist că mulți creștini de azi nu mai au gust pentru Evanghelie. Oare tu ai gust, ai un impact asupra colegilor tăi, prietenilor tăi prin faptul că le vorbești despre Dumnezeu?

Apoi noi suntem lumină. Noi ca și creștini trebuie să fim diferiți, să fim un exemplu, faptele noastre trebuie să fie bune și plăcute lui Dumnezeu. În acest fel Îl vom slăvi pe Dumnezeu și Îl vom arăta celorlalți prin comportamentul nostru. Dacă noi suntem diferiți prin comportamentul nostru, ceilalți vor pune întrebări și se vor interesa de Dumnezeu. Și prin comportamentul nostru noi putem vesti Evanghelia. Noi trebuie să trăim diferit și în acelaș timp să le vorbim celor din jurul nostru despre Dumnezeul nostru!

Oare cât de des faci tu lucrul acesta? Te-ai gândit că prietenii tăi care nu Îl cunosc vor merge în iad? Te-ai gândit că Dumnezeu te cheamă să Îl mărturisești pe El, la scoala, acasa și printre prietenii tăi? Le-ai spus prietenilor tăi despre Domnul Isus? Acesta este porunca lui Dumnezeu pentru tine!

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. casilda
    oct. 17, 2012 @ 13:34:03

    foarte fain Domnul sa ne ajute

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: