Să vestim Evanghelia!3 (Să fim pregătiți!)

Spuneam în postările anterioare că și dacă știi puține din Biblie, e bine să spui cât ști. Însă aceasta nu este o scuză să spui că ști destul și să te mulțumești cu atât. Trebuie să fi pregătit, atunci când vrei să le spui altora despre Dumnezeu. Trebuie să ști ce să le spui. ”Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă.” 1 Petru 3:15. Acest verset ne cheamă să fim pregătiți ca să le vestim Evanghelia celor din jurul nostru.

În primul rând trebuie să Îl sfințim pe Hristos în inimile noastre. Acest lucru înseamnă să trăim o viață sfântă și curată pentru Dumnezeu. Să ne păzim de păcat, să trăim diferit de ceilalți și astfel să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru.Cât de curat trăiești tu? La școală printre colegii tăi, în familia ta? Văd ei că viața ta se schimbă și este diferită? Nu vei putea să trăiești perfect, dar trebuie să te străduiești să trăiești cât mai curat înaintea lui Dumnezeu.

În al doile rând, trebuie să le dai socoteală de nădejdea care este în tine, adică să ști să le vorbești ce înseamnă să fi creștin, pentru ce trăiești tu și ce vrea Dumnezeu și de la ei? Cu alte cuvinte să le spui cum pot să se întoarcă la Dumnezeu și să fie și ei mântuiți. Pentru acesta trebuie să cauți să cunoști cât mai bine Cuvântul lui Dumnezeu. Eu propun să memorezi câteva versete pentru început. Nu trebeuie să le foloseşti pe astea, şi nici pe toate. Doar cred că sunt utile şi vorbesc clar despre ce vrea Dumnezeu de la un păcătos.

”Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.” Romani 3:23. Acest verset vorbește despre păcatul tuturor și că păcatul ne desparte de Dumnezeu. Trebuie să le vorbim oamenilor despre păcatul din viața lor și cum acesta îi desparte de Dumnezeu.

 ”Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” Romani 5:8 Acesta ne vorbește depre dragostea Domnului Isus și moartea lui pentru păcatele noastre. Aceasta arată că El este singurul care poate să ne ierte de păcat.

”Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.”Romani 6:23 Dumnezeu vrea să ne dea viața veșnică și iertarea prin Domnul Isus.

”Fiindcă „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” Romani 10:13 Soluția ca să fi iertat și să ai viață veșnică, este să Îl chemi pe Domnul Isus în viața ta să te ierte.

Acestea sunt patru versete care te vor ajuta să le vorbești clar celorlalți Evanghelia. Te încurajez să le memorezi bine și data viitoare când o să ai ocazia,  să le folosești.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: