Să vestim Evanghelia!4(Cum să începem)

Am văzut până acum câteva lucruri despre această temă. Aș vrea să ne uităm în continuare la cum să începem discuții  despre Dumnezeu cu alții. Cred că acest lucru este cel mai greu. Oamenii și copii de astăzi sunt așa indiferenți față de Dumnezeu, încât nu sunt interesați să vorbească despre El. Așa că ne va fi greu să le atragem atenția și să le vorbim. Dar nu este imposibil. Avem un Dumnezeu mare care este de partea noastră și ne va ajuta. Vreau să ne uităm pe scurt la câteva modalități pe care eu le-am încercat.

În primul rând, poți să îl abordezi direct. Poți să îi spui: ”Vreau să îți spun ceva despre Dumnezeu.” Sau poți să îi pui o întrebare: ”Ce crezi că are de spus Dumnezeu despre lucrurile rele pe care le faci?” sau ”Dacă vei muri, unde crezi că vei ajunge, în cer sau în iad?” Această metodă mi s-a părut destul de grea. Mi-a fost foarte greu să îi abordezi direct. Dar poate pentru unii din voi va fi ușor.

O altă modalitate este să începi cu o întâmplare, sau o glumă un banc care să aibă o morală. Eu spuneam o glumă despre un tânăr care termină liceul și merge să vorbească cu bunicul său. Bunicul îl întreabă: ”Și acum ce vrei să faci?”

”Păi vreau să merg la facultatea de drept și să fiu printre primii.” răspunde tânărul.

”Și după aceea?”

”Vreau să lucrez la un birou de avocatură.”

”Și după aceea?”

”O să mă căsătoresc, o să îmi cumpăr o casă mare.”

Și după aceea?

”O să îmbătrânesc și o să ies la pensie. Probabil că o să îmi cumpăr o cabană la munte să mă relaxez.”

”Și după aceea?”

”După aceea, o să mor!”

”Și după aceea?”

Tânărul nu mai răspunde nimic. Morala este că ne facem planuri pentru viața aceasta, dar uităm să ne gândim la veșnicie. Apoi poți să îl întrebi pe colegul tău ce crede că se va întâmpla cu el după ce va muri. Poți folosi altă glumă. Pe mine m-a ajutat mult să încep astfel o conversație.

De multe ori colegii ne întreabă că noi de ce nu facem anumite lucruri? Atunci este momentul potrivit ca să le spunem că noi suntem pocăiți. Noi suntem creștini și vrem să ascultăm de Dumnezeu. Astfel vom reuși să începem să vorbim cu ei. De aceea caută ori de câte ori te întreabă colegii tu să lespui că ești creștin și vrei să asculți de Dumnezeu. Sau poate vezi un prieten că face un anumit lucru rău. Poți să îi atragi atenția și să îi spui că lucrul respectiv este un păcat și Dumnezeu pedepsește păcatul. Din nou ai o oportunitate de a vorbi despre Dumnezeu.

Nu este ușor. Cere curaj și tupeu, dar nu cred că e imposibil. Dumnezeu este de partea noastră. Important e să te rogi ca Domnul să îți dea ocazii să Îl mărturisești, să te rogi ca El să îți dea curaj și cuvintele potrivite. Vei rămâne uimit să vezi ce frumos va lucra Dumnezeu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: